Manchester Terriërs

Vrolijk.  Sportief.  Trouw

Manchester Terriërs: Vriend voor het leven

De Manchester Terrier is één van de oudste terrierrassen en stamt af van de ruwharige Black and Tan Terrier en de Old English White Terrier. De Manchester Terrier dankt zijn naam aan de katoenstad Manchester, waar de Black and Tan Terrier veel voorkwam. De Manchester Terrier is oorspronkelijk gefokt voor het doden van ratten. Tegenwoordig is hij vooral een huishond. De Manchester Terrier is een niet veel voorkomend ras.

Klein & Elegant

De Manchester Terrier is een elegante, compacte, soepel bewegende en wendbare hond. Ras typisch is zijn hoofd dat lang, smal en wigvormig is en waarin amandelvormige donkere, vurige ogen staan. De oren zijn klein en V-vormig en worden gedragen boven de bovenlijn van het hoofd,. Ze hangen dicht bij het hoofd ter hoogte van de oog lijn. Verder is de Manchester Terrier te herkennen aan de zwarte potloodstrepen op zijn tenen, een duimafdruk op zijn middenhand en de kissing spots boven de ogen. De Manchester Terrier is altijd Black and Tan en heeft een enkele, korte vacht.

De schofthoogte van een reu ligt rond 40 – 41 cm en van een teef rond 38 cm. Het gemiddelde gewicht ligt rond 7-10 kilo. De levensverwachting van de Manchester Terrier is 12 jaar en ouder.

RAS STANDAARD
Vrolijk & gehoorzaam

Het karakter

De Manchester Terrier is een vrolijke, intelligente, oplettende en gehoorzame hond met een eigenzinnig karakter. De Manchester Terrier is zeer loyaal voor hun eigenaren en hun familie wat ze een ideale huishond maakt. De Manchester Terrier heeft een consequente opvoeding nodig en heeft altijd zin in een wandeling of een spelletje. Het zijn actieve en sportieve honden die graag met hun baas bezig zijn met bijvoorbeeld flyball, agility, frisbee, doggy-dance etc.. Echter een avond op de bank bij de baas op schoot vindt hij ook niet erg.

De Manchester Terrier is ook een echte kindervriend en een zeer veelzijdige en prettige vriend om in de buurt te hebben. Naar vreemden kunnen ze wat gereserveerd zijn. Hij is een goede waakhond, want niets zal aan zijn aandacht ontgaan. De kleine hond met de grote blaf.

Simpel en eenvoudig

De verzorging

De Manchester Terrier is tamelijk eenvoudig te verzorgen. Regelmatige beweging houdt hem in conditie. Met eten is hij niet moeilijk. Zijn korte weerbestendige vacht volstaat met af en toe borstelen met een zachte of rubberen borstel of met een vochtige zeem of microvezeldoek. Door de vachtstructuur is de Manchester Terrier zeer geschikt voor mensen met astma of hooikoorts. Maak verder regelmatig de oren en tanden schoon en als de nagels te lang zijn moeten deze geknipt worden.